De innovatieve minibouwlift: geschiedenis & ontwikkeling
Alexander Richter heeft ooit de bouw-minilift ontwikkeld om het tillen van ramen, deuren en andere zware voorwerpen op een bouwplaats te vergemakkelijken. De oplossing voor dit vaak enorme probleem kwam in de vorm van een minilift voor de bouw die snel en veilig de gewenste voorwerpen naar de juiste verdiepingen tilt.
Zo bespaart u niet alleen tijd bij het transport, maar ontlast u ook uw werknemers van het zware sjouwwerk, dat vaak zelfs hun gezondheid schaadt.
Hoe de ontwikkeling van onze bouwlift tot stand kwam
Oorspronkelijk was onze hoofdactiviteit de installatie van ramen en deuren. Maar in de loop der jaren werd Alexander Richter in zijn dagelijks werk steeds vaker geconfronteerd met de uitdaging dat bouwelementen steeds groter en dus zwaarder worden.
Een goed voorbeeld hiervan zijn de ramen: vooral in commerciële eigendommen wordt steeds vaker gekozen voor grote raamfronten. Maar ook in particuliere bouwprojecten spelen ramen van vloer tot plafond een steeds belangrijkere rol. Driedubbele beglazing, die nu door veel klanten als standaard wordt beschouwd, leidt ook tot een aanzienlijk hoger gewicht van de bouwelementen. Om deze gewichten zonder problemen te kunnen hanteren, was een kleine kraan voor ramen, deuren, enz. nodig.
Fysieke verlichting op de bouwplaats – dankzij de bouwlift
Op een bouwplaats is het niet ongewoon dat onderdelen handmatig naar de bovenste verdiepingen moeten worden verplaatst. Op den duur leidt dit natuurlijk tot een enorme fysieke belasting en de daaruit voortvloeiende gezondheidsproblemen van de werknemers. Dit heeft op zijn beurt een negatief effect op het bedrijf: Werknemers zijn afwezig wegens ziekte, moeten worden vervangen, enz.
De uitvinding van onze eigen bouwlift
Om het werk voor zichzelf en anderen gemakkelijker te maken, begon Alexander Richter tenslotte - helaas zonder succes - met het zoeken naar een geschikt hulpmiddel. Dus probeerde hij in 2012 zijn eigen kleine kraan te ontwikkelen voor gipsplaatpanelen en meer.
Na ongeveer drie jaar ontwikkeling, vele uren sleutelen in de werkplaats, diverse prototypes en testtoepassingen in de praktijk, volgde dan eindelijk de beloning voor het harde werk: de kant-en-klare bouwlift! Dankzij de unieke constructiemethode en de vele gebruiksmogelijkheden werd de uitvinder in 2015 zelfs bekroond met een innovatieprijs.
Hoe wij onze bouwlift op de markt brengen
Natuurlijk wilde en wil Alexander Richter zijn innovatieve bouwlift met anderen delen. Daarom lanceerde hij zijn uitvinding in 2016, eerst regionaal en daarna in heel Duitsland. Intussen behoren talrijke bedrijven uit verschillende branches tot zijn tevreden klanten - overtuig uzelf van de innovatieve, kleine kraan voor glasoppervlakken en meer!
Prototype 5 - Zakkenwagen met lier
De zakkenwagen met kabellier werd op de bouwplaats aan de bouwminilift gemonteerd. Gewicht zonder contragewichten 53 kg.
Prototype 5 - Münsterland Innovatieprijs 2015
Prototype 5 werd gebouwd voor de wedstrijd "Innovationspreis Münsterland 2015". Het apparaat is volledig operationeel, maar werd niet verder ontwikkeld omdat de kabellier erg zwaar was, zodat deze op een soort zakwagen zou moeten worden gemonteerd die kon worden geduwd. Er waren 2 sterke mannen nodig om de trap op te komen.